Čo je to spanie či relax na úľoch ?

Ľudia sú často zhrození, keď im ponúkneme spanie na úľoch. Všetci si predstavujú spanie medzi tisíckami včiel, ktoré lietajú okolo, bodajú a bzučia. Dovoľte nás vyviesť Vás z omylu. 

Spanie na úľoch, alebo úľová terapia Vás zavedie do malého, milého domčeka – Adelaidy. V  srdci prírody budete v pohodlí leňošiť, spať, alebo sa liečiť na drevenej konštrukcii roštu, ktorý bol zhotovený šikovným stolárom priamo na mieru na naše úle. Matrac je z kokosového vlákna a všetko je prírodné, bez chemického ošetrenia.      Na poklopoch úľov sú sieťky, ktoré znemožnia preniknutie včiel do Adelaidy – apidomčeka. 

Ležíte na úľoch, v ktorých žijú tisícky včiel, ktoré si žijú svoj život a Vy si môžete vychutnať ich blahodarne účinky. Uvaríme Vám čaj z našich bylín, osladíte si ho našim medom a spoločne sa budeme tešiť, že využívame dary prírody.

Vzduch z úľov pozostáva z častíc medu, propolisu, ktoré majú stimulujúci vplyv na dýchací, tráviaci, srdcovo-cievny systém, zlepšujú stav nervového systému, potláčajú  depresiu.

V Adelaide je vzduch čistý, priehľadný, liečivý, naplnený arómami kvetov, medu, vosku, propolisu, peľu a tiež naplnený negatívnymi iónmi. Vzduch v Adelaide  pomáha znižovať vysoký krvný tlak a zlepšuje  zloženie krvi. Človek dýcha pomalšie a pokojnejšie, zväčšuje sa  tak príjem kyslíka pre organizmus, čím sa  upokojuje nervový systém, zvyšuje sa schopnosť pracovať, objavuje sa energia. Ticho, ktoré je niekedy prerušované melodickým bzučaním včiel, je veľmi príjemné a užitočné.

Úľová terapia – ozdravenie človeka včelami bez bodnutia

Ozdravenie ovplyvňuje hlavne nasledovné systémy:

  • Srdcovo – cievny,
  • Dýchací,
  • Urologický a genitálny
  • Tráviaci,
  • Nervový  /zlepšuje sa spánok, mizne nervozita, zvyšuje sa pracovná výkonnosť/.

Pri ktorých ochoreniach apiterapiu neodporúčame? Ochorenia ako  cukrovka, tuberkulóza, myómy maternice, onkologické choroby, epilepsia, náhle infekčné choroby, vysoká teplota tela, tehotenstvo v rôznych štádiách, kožné choroby.

Aká je optimálna dĺžka pobytu a ako ju naplánovať? 

Optimálne trvanie procedúry je 30-60 minút /jednorázovo/, alebo 2-4 hod. denne, prípadne spánok počas celej noci.

q

Čo si zobrať so sebou, ako bude prebiehať Váš relax ?

Dátum a čas Vášho pobytu si starostlivo naplánujte a rezervujte s predstihom. V letných sezónnych mesiacoch je ideálne ráno do 10.00 hod. alebo podvečer od 16.00 hod, kedy je chladnejšie. Samozrejme, môžete stráviť v Adelaide aj čas obeda, nevieme Vám však zabezpečiť iný spôsob ochladenia  ako prirodzené vetranie. V prípade nocovky je Vám Adelaida prístupná po 20.00 hod. 

Po dohodnutej rezervácii Vášho pobytu na úľoch sa môžete začať tešiť na príjemný čas strávený v peknom, tichom prostredí.

V apidomčeku nie je elektrina, všetko je z dreva, preto je zakázané v nej fajčiť (samozrejme, pred apidomčekom je to možné). V blízkosti sa nachádza suché WC s nádržkou na vodu určenou na hygienu rúk.

Čo si obliecť ? Samozrejme podľa počasia, no ideálne je oblečenie zo vzdušného prírodného materiálu. V prípade, že Vám bude chladno, v Adelaide sú deky a prikrývky.

Neodporúčame použitie parfumov a prípravkov s obsahom parfumu alebo výrazných chemických látok. Zbytočne by ste včely dráždili. 

Ak máte špeciálne požiadavky, jedlo si môžete priniesť  so sebou, avšak my Vám ponúkneme  občerstvenie v podobe čaju (teplý, ľadový), kávy, alebo  niečo malé na zahryznutie (nechajte sa prekvapiť).

V  prípade, že chcete stráviť v malebnom prostredí Uňatína viac času a  spoznať miestne zaujímavosti, vieme Vám ponúknuť sprievodcu po okolí. Môžete sa tak pozrieť na miesto potopenej krčmy, studničky, kde sa dejú zázraky, alebo navštíviť pradávnu usadlosť Pomag. Sprievodcu je potrebné si vopred rezervovať.